Zomercampagne Stichting Melanoom

65% van de Nederlanders checkt de huid niet vaak genoeg op verdachte plekjes. Ruim een op de vijf mensen in ons land heeft bovendien geen idee waar hij op moet letten bij het controleren van de huid. Dat was voor Stichting Melanoom de aanleiding om aandacht te vragen voor melanoom.

Met de campagne 'How to check out a guy in 20 seconds' willen we mensen stimuleren om zichzelf beter en vaker te checken. Naast het filmpje willen we de komende weken tips, verhalen en vragen delen via Facebook en Twitter. Hou ons dus in de gaten!

Over Stichting Melanoom

In 2015 kregen bijna 6.000 mensen in Nederland de diagnose melanoom te horen. Dit aantal stijgt al jaren. Melanoom is de meest agressieve en dodelijke vorm van huidkanker, die ontstaat in de pigmentcellen van een moedervlek. Elk jaar overlijden ongeveer 800 mensen aan de gevolgen van een melanoom.

Jaarlijks wordt bij ongeveer 180 mensen de diagnose oogmelanoom gesteld. Oogmelanoom ontstaat in pigmentcellen in het oog.

Stichting Melanoom zet zich landelijk in voor patiĆ«nten met melanoom, oogmelanoom en hun naasten. Verder zijn wij actief in de preventie van melanoom. Wij bieden:

Huidmonitor

Stichting Melanoom heeft de slimme app Huidmonitor gemaakt om vlekjes en plekjes op je huid eenvoudig te checken. Dat is belangrijk want zo herken je op tijd een verdachte moedervlek die mogelijk kwaadaardig is.

Wegens technische problemen is de Huidmonitor App niet beschikbaar in de Apple App Store.