Geslaagde melanoom infodag

De Melanoom Infodag van 8 april 2017 in Amsterdam kende een hoge opkomst en werd goed gewaardeerd. Het programma omvatte twee plenaire lezingen en een zestal workshops. Van deze workshops zijn verslagen opgemaakt. U vindt ze hier:

- Immunotherapie, mevr. M. van Nijen
- Kanker en Werk, mevr. H. Wolthuis
- Ondersteunende (na)zorg, mevr. M. van de Water
- Oogmelanoom, mevr. H. Kapiteijn, mevr. M. Marinkovic en mevr. T. Meijer
- Psychosociale ondersteuning aan naasten, mevr. A. van der Pol-Koemans

En als u belangstelling heeft voor een van de presentaties die tijdens deze dag zijn gehouden, kunt u een verzoek richten aan secretariaat@stichtingmelanoom.nl.

Over Stichting Melanoom

In 2015 kregen bijna 6.000 mensen in Nederland de diagnose melanoom te horen. Dit aantal stijgt al jaren. Melanoom is de meest agressieve en dodelijke vorm van huidkanker, die ontstaat in de pigmentcellen van een moedervlek. Elk jaar overlijden ongeveer 800 mensen aan de gevolgen van een melanoom.

Jaarlijks wordt bij ongeveer 180 mensen de diagnose oogmelanoom gesteld. Oogmelanoom ontstaat in pigmentcellen in het oog.

Stichting Melanoom zet zich landelijk in voor patiënten met melanoom, oogmelanoom en hun naasten. Verder zijn wij actief in de preventie van melanoom. Wij bieden:

Wil je Stichting Melanoom hierbij helpen?
Word donateur en ontvang ons blad MelanoomNieuws. Meld je aan via het webformulier.
Minimale bijdrage voor donatie € 25 per jaar.

How to check a guy in 20 seconds

Actie 2016.

65% van de Nederlanders checkt de huid niet vaak genoeg op verdachte plekjes. Ruim een op de vijf mensen in ons land heeft bovendien geen idee waar hij op moet letten bij het controleren van de huid. Dat was voor Stichting Melanoom de aanleiding om aandacht te vragen voor melanoom.
meer over deze actie