Over Stichting Melanoom

In 2015 kregen bijna 6.000 mensen in Nederland de diagnose melanoom te horen. Dit aantal stijgt al jaren. Melanoom is de meest agressieve en dodelijke vorm van huidkanker, die ontstaat in de pigmentcellen van een moedervlek. Elk jaar overlijden ongeveer 800 mensen aan de gevolgen van een melanoom.

Jaarlijks wordt bij ongeveer 180 mensen de diagnose oogmelanoom gesteld. Oogmelanoom ontstaat in pigmentcellen in het oog.

Stichting Melanoom zet zich landelijk in voor patiënten met melanoom, oogmelanoom en hun naasten. Verder zijn wij actief in de preventie van melanoom. Wij bieden:

Wil je Stichting Melanoom hierbij helpen?
Word donateur en ontvang ons blad MelanoomNieuws. Meld je aan via het webformulier.
Minimale bijdrage voor donatie € 25 per jaar.

Huidmonitor

Stichting Melanoom heeft de slimme app Huidmonitor gemaakt om vlekjes en plekjes op je huid eenvoudig te checken. Dat is belangrijk want zo herken je op tijd een verdachte moedervlek die mogelijk kwaadaardig is.

Wegens technische problemen is de Huidmonitor App niet beschikbaar in de Apple App Store.