Stichting Melanoom

Wereldkankerdag 2018

zondag 4 februari 2018 ,

Op 4 februari is het Wereldkankerdag

Doelstellingen van deze dag:

  • Het vergroten van de bewustwording rondom de impact van kanker 
  • Het informeren over de opties rond preventie, (vroeg)diagnostiek, behandeling en psychosociale (na)zorg
  • Het tonen van het zorgaanbod van de deelnemende organisaties
  • Het versterken van de samenwerking tussen deelnemende organisaties en hen beter kennis te laten nemen van elkaars aanbod

 

Meer informatie op wereldkankerdag.nl

Stichting Melanoom is voor lotgenotencontact bereikbaar: hulplijn@stichtingmelanoom.nl

 

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale zorg en ondersteuning. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker. 

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is.

Wat heb jij nodig? Rondom Wereldkankerdag kun je evenementen van (zorg)organisaties bezoeken, chatten met een expertteam en van je laten horen via sociale media. 

 wereldkankerdag.nl