Stichting Melanoom

Huidkankerdag

zaterdag 20 mei 2017 ,

Diverse klinieken

Wat is het doel van de Huidkankerdag?

  1. Mensen bewuster maken van de gevaren van te veel zonnen;
  2. Bezoekers uitleggen dat het belangrijk is om de huid regelmatig zelf te controleren. Zo kan een huidkanker vroeg worden ontdekt. Vroege herkenning geeft de grootste kans op genezing.

 

Als je de Huidkankerdag bezoekt, krijg je informatie over huidkanker. Wat zijn de risico’s? Voor wie is goede bescherming vooral belangrijk? Hoe kan ik mijn huid goed beschermen tegen de zon? Bovendien kun je je huid laten controleren door een dermatoloog.
Let op: deze huidcheck is geen officieel medisch consult. Zo wordt er geen (volledig) dossier bijgehouden. Als de dermatoloog een verdachte plek ontdekt, zul je naar je eigen huisarts moeten voor het vervolg. Het is dan aan jou om dit wel of niet te doen. Ook is zo’n huidcheck een momentopname. Met andere woorden als een moedervlek na het bezoek verandert zul je er opnieuw naar moeten laten kijken. Je kunt dan het beste naar de huisarts gaan.

Tijdens de Huidkankerdag willen dermatologen mensen vooral uitleg geven over de gevaren van de zon. Het is niet bedoeld als vervanging voor een gewoon bezoek aan de dermatoloog. Of om het werk van een andere dermatoloog te laten controleren (second opinion).

De organisatie van de Huidkankerdag is blij met de grote belangstelling voor deze dag. Die belangstelling groeit ieder jaar, van bezoekers maar ook van de verschillende media (journaal, kranten). Met deze dag willen wij uitleggen dat de zon goed is voor de mens, maar ook dat teveel zonnen meer kans geeft op het ontstaan van huidkanker. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Opgeven voor (gratis) deelname kan vanaf 18 april 2017.Ga naar www.huidkankerdag.nl